Απαράδεκτη μείωση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Απαράδεκτη μείωση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Αρ. Πρωτ. 11346/16.02.2011

Προς Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη

- Άμυνας

Η αναλγησία και η σκληρότητα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει πλέον όρια. Μετά τις ληστρικές επιδρομές σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, μετά τη μείωση και την περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, μετά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έβαλε τη χώρα μας, μετά την επιβολή των σκληρών επιταγών του Μνημονίου, προχωρά τώρα και σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα, μη υπολογίζοντας τις αντοχές του Ελληνικού λαού. Προχώρησε στην αιφνιδιαστική μείωση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατά 25%, χωρίς καν να ενημερώσει τους μετοχομερισματούχους, αφού οι ίδιοι ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ.

Η Κυβέρνηση έλαβε ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων αυτή την απόφαση, χωρίς κανέναν διάλογο. Το Μετοχικό Ταμείου Στρατού είναι ένα από τα πιο ισχυρά ταμεία, έχοντας δική του τράπεζα, τεράστια ακίνητη περιουσία, δικό του νοσηλευτικό ίδρυμα. Ως ταμείο έχει τεράστια οικονομική ρευστότητα, όμως οι χειρισμοί των αρμόδιων Υπουργείων το οδήγησαν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Με αυτή την κίνηση, η Κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες απόμαχους αστυνομικούς και στρατιωτικούς σε οικονομική εξαθλίωση. Η αδικία αυτή δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε βάρος των απόμαχων, τους οποίους οδηγεί σε συνθήκες μη αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να άρουν αυτή την αδικία και να βάλουν ένα τέλος στην κυβερνητική αναλγησία.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να άρουν την αδικία σε βάρος των απόμαχων στρατιωτικών και αστυνομικών, που επήλθε με την μείωση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατά 25%;

Απαντήσεις Υπουργείων